fbpx

Avasta Võrratut Montenegrot juba sel suvel!

Montenegro reisinõudanded ja parimad hotellid leiad siit

Montenegro: Rannaparadiis ja Mägine Võlumaa

Montenegro, väike, kuid rikkaliku ajalooga Balkani riik, on tõusnud reisihuviliste radarile tänu oma hingematvalt kaunile loodusele, vanadele linnadele, randadele ja põnevatele saartele. See riik, mida sageli nimetatakse Balkani pärliks, pakub erinevaid elamusi nii rannapuhkuse kui ka mägimatkade austajatele.

 

Imelised vaated ja seiklused – miks külastada Montenegrot

Montenegro Vabariik paikneb Aadria mere rannikul. See piirneb Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina, Serbia, Kosovo ja Albaaniaga. Riigi pindala on küll väike, kuid see on rikas erinevate maastike poolest – siin leidub nii liivarandu, kõrgeid mägesid kui ka sügavaid järvi. Riigi pealinn on Podgorica, kuid ajalooliselt ja kultuuriliselt on tähtis ka Cetinje

Montenegros käis meie reisikonsultant Triin ja ta lummatud! 

 

Kuhu minna, mida näha

  1. Kotor & Fortress: UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluv Kotor on imeilus linn, mis on tuntud oma kitsaste tänavate, vanade kirikute ja muljetavaldava Kotor Bay poolest. Kindlasti tasub külastada St. Tryphoni katedraali ja ronida üles Kotor Forti, kust avaneb vapustav vaade lahele.

  2. Njegos Mausoleum: Lovceni mäel asuv mausoleum on rajatud Montenegro rahvuskangelase Petar II Petrović-Njegoši auks. See paik pakub hingematvaid vaateid kogu riigile ja on ideaalne paik ajaloo- ja kultuurihuvilistele.

  3. Budva & Sveti Nikola Island: Montenegro kuulsaim kuurortlinn Budva pakub kauneid randu ja elavat ööelu. Vanalinn, mille juured ulatuvad enam kui 2500 aasta taha, on samuti külastamist väärt. Budva lähedal asuv Sveti Nikola saar, tuntud ka kui “Montenegro Hawaii”, on ideaalne paik päevitamiseks ja sukeldumiseks.

  4. Sveti Stefan: Endine kaluriküla, nüüd luksuslik kuurort, mis on ühendatud mandriga kitsa tammiga. Kuigi enamik Sveti Stefanist on eraomanduses, saab külastada selle ümbrust ja nautida rannamõnusid.

5. St. Nedjelja Church: Väike ja maaliline kirik, mis asub kivisel saarel Petrovaci lähedal. Kirik on tuntud oma rahuliku ja pühendunud atmosfääri poolest ning on populaarne paik pulmade pidamiseks.

6. Skadari järv: Balkani suurim järv, mis asub Montenegro ja Albaania piiril. Järv on tuntud oma rikkaliku linnustiku ja loodusliku ilu poolest. Siin saab nautida paadisõite, kalastamist ja looduse vaatlemist.
7. Podgorica: Montenegro pealinn, mis pakub segu modernsest elust ja ajaloolistest vaatamisväärsustest. Külastage Ribnica jõge, Trg Republike ja Podgorica kindlust, et saada aimu linna rikkalikust ajaloost.

8. Durmitori Mäed (Bobotov Kuk & Must Järv): Tõeline paradiis loodusearmastajatele. Siin saab matkata, suusatada ja isegi raftida Tara jõe kanjonis, mis on üks Euroopa sügavaimaid. Durmitori mäed ja järved, eriti Crno Jezero (Must Järv), on hingematvalt kaunid. Bobotov Kuk on Durmitori kõrgeim tipp, mis pakub väljakutseid matkajatele ja ronijatele.

9. Piva järv: Tehisjärv, mis on ümbritsetud kõrgete kaljudega, pakkudes suurepäraseid võimalusi paadisõiduks ja kalastamiseks. Järve ümbritsev loodus on rahulik ja maaliline.

10. Đurđevića Tara sild: Üks Euroopa kõrgeimaid autosildu, mis asub Tara jõe kanjoni kohal. Sild pakub hingematvaid vaateid ja on populaarne paik adrenaliiniotsijatele, kes soovivad proovida zipline’i sõitu.

Cevapcici ja Pršut – Montenegro Maitsed

Montenegro köök on rikkalik ja mitmekesine, pakkudes ainulaadseid maitseelamusi, mis peegeldavad Balkani piirkonna kultuurilist ja ajaloolist mitmekesisust. Kaks populaarset rooga, mida kindlasti tasub proovida, on cevapcici ja pršut.

Cevapcici

Cevapcici on traditsiooniline Balkani roog, mis koosneb väikestest grillitud hakklihapulkadest. Tavaliselt valmistatakse neid veise-, lamba- või sealihast, sageli ka nende segust. Liha maitsestatakse erinevate vürtsidega, nagu küüslauk, paprika, sool ja pipar, ning vormitakse väikesteks, umbes sõrme suurusteks pulkadeks.

Cevapcici grillitakse kõrgel kuumusel, kuni need on seest mahlased ja väljast mõnusalt krõbedad. Neid serveeritakse sageli leiva või pita-leivaga, kõrvale pakutakse hakitud sibulat, ajvari (paprika ja baklažaaniga valmistatud kastet) ja hapukoort.

Pršut

Pršut on Montenegro versioon kuivatatud singist, sarnane Itaalia prosciuttop-le või Hispaania jamón serrano-le. See on valmistatud sealiha reiest, mis soolatakse ja kuivatatakse mitu kuud. Kuivatamisprotsess toimub tavaliselt mägistes piirkondades, kus puhas õhk ja kindel temperatuur aitavad kaasa singi erilise maitse ja tekstuuri kujunemisele.

Pršut on õhukeselt viilutatud ja serveeritakse sageli eelroana või suupistena, koos leiva, juustu, oliivide ja kohalike veinidega. Selle maitse on rikkalik ja soolane, kerge suitsuse alatooniga.

Kus nautida?

Kui külastate Montenegrot, leiate cevapcici ja pršuti peaaegu igas restoranis ja kohvikus. Need road annavad suurepärase ülevaate kohalikust toidukultuurist ja on kindlasti väärt proovimist. Naudi neid koos kohalike veinide ja värskete köögiviljadega, et saada tõeliselt autentne Montenegro maitsekogemus.

Montenegro köök pakub palju rohkemgi kui need kaks klassikut, kuid cevapcici ja pršut on suurepärased alguspunktid teie kulinaarsele avastusretkele Balkani pärlisse.

Vaata meie hotellisoovitusi

Käisime ise kümnetes, arvestasime ka booking.com arvustusi ja meie
klientide tagasisidet ning valisime välja parimad

Vaata Montenegro hotelle

Montenegro Puhkus

Service 1

A short description of the service and how the visitor will benefit from it.

Service 2

A short description of the service and how the visitor will benefit from it.

Service 3

A short description of the service and how the visitor will benefit from it.

Service 4

A short description of the service and how the visitor will benefit from it.

About Us

Use this section to describe your company and the services you offer. You could share your company’s story and details about why you are in business. The goal is to create a connection with the visitor and give them confidence to work with you.

Lorem ipsum elementum tempus egestas sed sed. Eget nullam non nisi est sit amet facilisis magna. Venenatis cras sed felis eget velit aliquet sagittis id consectetur. Ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing. Magna sit amet purus gravida quis. Praesent tristique magna sit amet purus. Turpis nunc eget lorem dolor sed. Dui id ornare arcu odio ut.

Why Choose Us

A short paragraph describing what your service offers and how it helps clients. This is your chance to convince the visitor that your business is the right choice for them.

Client Testimonials

“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name
“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name
“A testimonial from a client who benefited from your product or service. Testimonials can be a highly effective way of establishing credibility and increasing your company's reputation.”
Client Name

A Title to Turn the Visitor Into a Lead